top of page
shutterstock_202535962_gespiegeld_background.jpg

DIENSTEN

 

TEAMCOACHING

Herken jij je in onderstaande, dan is teamcoaching wellicht iets voor jullie!

 

Om welke reden dan ook, ons team functioneert nog niet optimaal en daar willen we iets aan doen. We geloven erin dat we het zelf kunnen, maar kunnen hulp gebruiken om beweging te laten ontstaan daar waar het vastzit. We willen dat het ook in de juiste richting beweegt. We hebben als team namelijk een doel, in essentie is dat tenslotte wat ons samenbrengt. We zijn afhankelijk van elkaar om die resultaten te behalen, we hebben elkaar nodig. We streven naar ónze optimale manier van samenwerken waarin we én echt oog hebben voor elkaar én elkaar echt kunnen en mogen uitdagen.

 

De lagen waarop we gaan samenwerken, maar niet per se in deze volgorde:

 

1. Resultaten

We zijn een team omdát we een gezamenlijk doel hebben en afhankelijk zijn van elkaar om dat te behalen. Een optimale manier van samenwerken, het doorbreken van belemmerende patronen en ze vervangen door efficiëntere, graag. Maar het moet wel leiden tot het behalen van hetgeen ons samenbrengt: resultaat. En is het wel echt helder wat die gezamenlijke taak is? En is het echt helder wie welke rol speelt om dat te bereiken?

 

​2. Person effect

Hoe goed kennen alle teamleden zichzelf? Wat is jouw unieke manier van verbinden met anderen, hoe kom je over, “the good and the bad”? Het zelfbewustzijn rond de manier waarop jij in verbinding bent met anderen, of juist niet, is de basis van hetgeen je bijdraagt aan je team. Hoe ga je om met feedback en conflict? Wat draag jij bij aan het leven van de ander en hoe doe je dat?

 

3. ​Verbinding

Ons person effect in verbinding brengen met de andere teamleden. Hier ontstaat de basis van die beoogde samenwerking. Hier leren we anders kijken en luisteren dan voorheen. Zowel anders luisteren naar elkaar, als luisteren vanuit het team als geheel. Hier gaan we voorbij wat we al weten, voorbij het oordeel. Nieuwsgierigheid is een must in deze fase. En dat is geen eenvoudig in te zetten eigenschap in teams.

 

​4. Gedoe

Is er voldoende gedoe en hoe maken we dat gedoe functioneel en vruchtbaar? Het streven naar psychologische veiligheid in teams is een must om optimaal te presteren. Harmonie is wezenlijk, maar het is niet zaligmakend. Of geregeld zelfs een overlevingsmechanisme om juist dat uit de weg te gaan wat zo nodig is: gedoe. Het kan snel harmonieus lijken in plaats van het te zijn. We streven er in deze fase naar het team de balans te laten ontdekken tussen én heel goed voor elkaar zorgen én elkaar vol uit kunnen dagen. Gedoe en conflict leren zien en inzetten als een cruciaal element voor prestatie en resultaat.

 

Nieuwsgierig?

Neem contact op, dan zoeken we samen verder.

 

INDIVIDUELE COACHING

Ben je toe aan de volgende stap in je leven? En koester je de wens die vanuit een diep gevoel van authenticiteit te maken? In een individueel coachtraject gaan we op zoek naar het maximaal benutten van je potentie, zowel persoonlijk als professioneel.

 

Is het iets voor jou?

 • Wie ben ik als ik echt authentiek ben?

 • Het gaat eigenlijk best lekker allemaal, maar toch mis ik iets.

 • Ik ben succesvol, maar echt stromen doet mijn energie niet.

 • Hoe maak ik in hemelsnaam die keuze!?

 • Hoe kan ik authentiek zijn zonder me schuldig te voelen?

 • Hoe kan ik leidinggeven vanuit verbinding én tegelijkertijd richting geven?

 

Als Secure Base en ICF (PCC) coach mag je van mij verwachten

 • Dat ik je uit zal dagen

 • Dat ik naast je blijf lopen

 • Dat ik met je samenwerk vanuit gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid

 • Dat ik zelf vergelijkbare thema’s heb onderzocht en ze waar nodig in kan brengen

 • Dat ik warmte uitstraal en je uitnodig lef te hebben en het leven aan te gaan

 • Dat ik de transitiecirkel van de School voor Transitie met je zal onderzoeken

 • Dat ik erin geloof dat je en authentiek kan zijn en volledig verbonden met anderen

KEYNOTE SPEAKER

Niels spreekt graag vanuit eigen authentieke voorbeelden over leiderschap en verandering. 

 

Zijn meest geboekte keynote "Succesvol Falen" vind je terug in onderstaande slides. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast Succesvol Falen spreekt Niels geregeld over een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt: "Coachend Leiderschap".

 

Na jaren in een leidinggevende positie in de topsport beleefd hij het coach vak inmiddels al enkele jaren vanuit een totaal ander perspectief. Als gecertificeerd coach bij ICF (PCC) en Secure Base Coach weet hij als geen ander hoe complex én verschillend de rol van leider en coach zijn. Laat staan een combinatie van die twee. Hoe ga je als leider om met de tegenwoordig overal gevraagde coach vaardigheden in diezelfde rol. Wat kan er wel, wat kan er niet? 

 

Neem contact op met Niels om op basis van jullie context een keynote of workshop op maat te maken rond dit thema.

Individueel
Teamcoachin
Keynote
bottom of page